TIJDELIJK 10% KASSAKORTING MET DE CODE: ZOMER
0

Hoe kies je de perfecte salontafel voor je woonkamer? - Zitten en Liggen

Home / Blogs / Hoe kies je de perfecte salontafel voor je woonkamer? - Zitten en Liggen

Een salontafel is een onmisbaar meubelstuk in elke woonkamer. Het is niet alleen handig om je spullen op te zetten, maar het kan ook de uitstraling van je kamer verbeteren. Maar hoe kies je nu de perfecte salontafel? Dit artikel helpt je stap voor stap.

Waarom een salontafel?

Een salontafel moet allereerst praktisch zijn. Je kunt er bijvoorbeeld je kopje koffie, afstandsbediening of een boek op leggen. Soms hebben salontafels ook extra opslagruimte, wat handig kan zijn. Naast praktisch gebruik is het uiterlijk van de salontafel ook belangrijk. Het kan echt de sfeer van je woonkamer bepalen. Kies een tafel die past bij de rest van je meubels en de stijl van je huis.

De juiste maat bepalen

Meet je ruimte goed op voordat je een salontafel kiest. De afmetingen van de tafel moeten passen bij de rest van je meubels. Een goede richtlijn is dat de hoogte van de salontafel ongeveer gelijk moet zijn aan de hoogte van de zitting van je bank. Zorg ook voor genoeg ruimte om comfortabel om de tafel heen te kunnen lopen.

Vorm en stijl

Salontafels zijn er in verschillende vormen: rechthoekig, vierkant, rond en ovaal. Kies een vorm die bij je interieur past. Een ronde tafel kan bijvoorbeeld een gevoel van zachtheid toevoegen aan een kamer met veel rechte lijnen. De stijl van de tafel moet ook passen bij je andere meubels. Onze mangohouten salontafels geven een heerlijke warme en knusse uitstraling.

Verschillende vormen van salontafels

Rechthoekig
Rechthoekige salontafels zijn erg populair en passen goed in de meeste woonkamers. Ze bieden veel ruimte en zijn ideaal voor grotere kamers. Ze passen goed bij lange banken en grote secties.

Vierkant
Vierkante salontafels zijn handig voor kleinere ruimtes en kunnen zorgen voor een symmetrisch uiterlijk. Ze passen goed bij compacte zithoeken en kunnen een gezellige, intieme sfeer creëren.

Rond
Ronde salontafels zijn perfect voor gezinnen met kleine kinderen omdat ze geen scherpe hoeken hebben. Ze geven ook een zachte, vloeiende uitstraling.

Ovaal
Ovale tafels combineren de voordelen van zowel ronde als rechthoekige tafels. Ze bieden voldoende ruimte en hebben geen scherpe hoeken. Deze tafels passen goed in een traditionele of moderne inrichting.

Materialen en hun invloed

Hout
Houten salontafels zijn klassiek en passen in bijna elke inrichting. Ze zijn stevig en geven een warme uitstraling. Ze passen goed bij een landelijke, Scandinavische of traditionele stijl. Mangohouten salontafels zorgen echt voor warmte en passen perfect in een industrieel interieur.

Glas
Glazen tafels zien er modern uit. Ze kunnen een kleine ruimte groter laten lijken, maar zijn gevoeliger voor krassen. Ze passen goed bij een moderne of minimalistische stijl.

Metaal
Metalen tafels zijn sterk en hebben een stoere uitstraling. Ze zijn gemakkelijk schoon te maken en erg duurzaam. Deze tafels passen goed bij een industriële of moderne stijl.

Marmer
Marmeren tafels zijn luxe en opvallend. Ze vragen wel wat meer onderhoud, maar zijn echte blikvangers. Ze passen goed bij een klassieke of luxe inrichting. Als je wat minder van het onderhoud bent, kun je ook gaan voor marmerlook salontafels.

Waar kun je nog meer op letten?

Opslagruimte
Sommige salontafels hebben extra opslagruimte, zoals planken of laden. Dit is handig voor het opbergen van kleine spullen en houdt je woonkamer netjes.

Multifunctionele salontafels
Overweeg een multifunctionele salontafel die extra functies biedt, zoals een uitschuifbaar blad. Dit kan handig zijn voor kleinere woonruimtes waar je optimaal gebruik wilt maken van elke vierkante meter.

Onderhoud
Denk ook aan het onderhoud van je salontafel. Sommige materialen vereisen meer zorg en aandacht. Zorg ervoor dat je een materiaal kiest dat past bij je levensstijl en de hoeveelheid tijd die je aan onderhoud wilt besteden.

Kleur en afwerking
De kleur en afwerking van je salontafel moeten ook in balans zijn met de rest van je woonkamer. Kies voor neutrale kleuren als je een rustige uitstraling wilt, of ga voor een opvallende kleur als je een statement wilt maken. De afwerking kan variëren van glanzend tot mat, afhankelijk van de stijl die je wilt bereiken.

Conclusie

Meet je ruimte goed op, kies de juiste vorm en stijl, en denk na over het materiaal en de extra functies die je wilt. Zo vind je een salontafel die niet alleen praktisch is, maar ook perfect past bij jouw interieur en levensstijl.

Zitten en Liggen kan helpen en heeft een prachtige collectie salontafels die aan al jouw wensen voldoen.

Delen: